29 juli 2006 - Kastelen & wijn - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Esther Jasper - WaarBenJij.nu 29 juli 2006 - Kastelen & wijn - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

29 juli 2006 - Kastelen & wijn

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

29 Juli 2006 | Hongarije, Boedapest

Met ons geweldige boekje beginnen we onze eerste wandeling, naar het Castle District. Van Pest naar Buda. We kunnen lopend de Chainbridge over, die nu is afgesloten voor ander verkeer. Daarna met een tram omhoog, de berg op.

Daar zijn we precies op tijd om de wisseling van de wacht bij de presidentiele woning mee te maken. Toevallig! Het lijkt net een volksdans. Goed dat ze hier nog tradities hebben!

Het is mooi hierboven, vanwege het uitzicht, maar ook door de prachtige gebouwen. De kerk mogen we nog niet in, pas 's avonds. Daarom besluiten wij maar wijn te gaan proeven in de wijnkelder. We betalen een bedrag en mogen dan maximaal twee uur in de wijnkelder blijven. Beneden lopen we een rondje en proeven het een en ander dat open staat. Al snel belanden wij bij de Tokaij wijn, die we de vorige avond hebben ontdekt. Lekker! Lijkt op geen enkele andere wijn, geweldig. We raken in gesprek met verschillende mensen, Amerikanen, een Ier, Zweden en met de mensen die er werken. Het is gezellig en het blijkt buiten te regenen. De Tokaij wijn proeven we uitgebreid, er wordt ons zelfs een speciale aangeboden. Mailadressen tussen ons en het personeel worden uitgewisseld. Maar daar verwachten we niets van. Na 3-en-een-half uur verlaten we de wijnkelder.

We bekijken de kerk in beschonken toestand en lopen dan terug richting hotel. Op aanraden van een van de Amerikanen eten wij bij "For Sale" een druk restaurant met enorme porties! Lekker en goedkoop, maar niet gezellig.

Esther

Op deze site kun je informatie en foto´s vinden over onze reizen! Tot nu toe (zie in menu linksonder): Interrail 2006 Thailand 2007 Australië 2008 En dit jaar gaat de reis naar: Andalusië & Mexico ! Veel lees en kijkplezier! Jasper & Esther

Actief sinds 22 Juni 2008