18 juli 2006 - Agrigento, Selinunte, Enna - Reisverslag uit Enna, Italië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu 18 juli 2006 - Agrigento, Selinunte, Enna - Reisverslag uit Enna, Italië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

18 juli 2006 - Agrigento, Selinunte, Enna

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

18 Juli 2006 | Italië, Enna

Mieren! Ik haat mieren! En muggen!

Om 06.30 word ik wakker van een kriebelende mier. Er zijn er meer, in de binnentent. Op de buitenkant zitten er nog veel meer, tientallen. De mieren doen ons besluiten om te vertrekken.

Al vroeg zijn we op het station van Agrigento. Gisteren (de 17e) hadden we al geinformeerd naar het huren van een auto op de camping, dat kon niet. Op het station zat een vestiging van Europcar, hier konden we wel een auto huren. Nu was de vraag nog: voor hoe lang en waar we heb terugbrachten, dat kostte dan wel 44 euro extra. Twijfelen en overleggen en die mensen wachten. Het werden 2 dagen en we brachten de auto in Siracusa terug.

Daar gingen we dan in onze blauwe Peugeot 206. Op naar Selinunte, naar het grootste archeologische park van Europa. Ook dit was mooi, voor het eerst stonden we in een Griekse tempel! Het park was groot, maar de ruine-dichtheid minder dan in Ostia Antica. Het park was zo groot, omdat de zee ooit twee delen van een stad van elkaar had afgesloten. De zee is weg en is nu een grasvlakte. Wel lagen er overal delen van tempels, je kon zelfs zien hoe de grote pilaren zijn omgevallen. Niets is verplaatst, niets is opnieuw opgebouwd. Ze zijn wel aan het restaureren, maar tot nu toe is daar nog weinig van te zien. Behalve dan dat her en der een al roestende stalen pin is geslagen, waardoor het gesteente nu nog verder afbrokkelt of dat er bepaalde delen in de steigers staan.

We rijden verder, in onze auto met airco. Dit maal niet meer langs de kust, maar het binnenland in. Voor het eerst een mooi en weids uitzicht. We zien ook een soort van uitkijkpost, hoog op een berg. De wat dikkige man nodigt ons, eerst in het italiaans (kenteken) en daarna in het Duits, uit om naar boven te komen. Hij vertelt dat hij daar staat om uit te kijken in de omgeving of er brand is. Hij is daar alleen met een hond, hele dagen. We bedanken hem en rijden weer verder, nog hoger.

We bezoeken Caltabelotta, een klein dorpje, tegen de berg aangebouwd. We zijn op zoek naar de kathedraal en het kasteel. We volgen de bordjes en door hele nauwe straatjes komen we bij de kathedraal. Die is dicht. Kerken en kathedralen, ze zijn alleen 's ochtends open hebben we gemerkt. Vanaf het kasteel (ook dicht) hebben we weer een prachtig uitzicht.

We rijden naar Enna, ook wel de navel van Sicilie genoemd. Omdat het midden in het land ligt. Het is nog 2 en een half uur rijden en rond acht uur komen we daar aan. Nergens een camping te bekennen. Ook niet als we de bordjes camping volgen.

Lief vraagt het aan een bewoner. Ze gebaren wat heen en weer en vervolgens volgen wij de man met onze auto. Hij brengt ons naar een Bed&Breakfast, want campings zijn er niet. We hebben een grote kamer en gaan voor het eerst sinds twee weken weer eens in een bed slapen en onder een gewone douche.

De vrouw van de man serveert ons beneden macaroni, terwijl Jaws op tv is.