11 juli 2006 - Rome & jarig - Reisverslag uit Rome, Italië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu 11 juli 2006 - Rome & jarig - Reisverslag uit Rome, Italië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

11 juli 2006 - Rome & jarig

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

11 Juli 2006 | Italië, Rome

Vanochtend vrolijk opgestaan voor onze eerste dag in Rome. Lekker cappucino gedronken bij de tent en een broodje gegeten.

We bezochten eerst de Sint Pieter, van waar we een mooi uitzicht hadden over Rome. Daarna de Sint Pieter zelf, erg mooi en teveel van het goede. Je weet gewoon niet waar je moet kijken.

Daarna naar de Engelenburcht, toch een beetje in de sporen van het Bernine Mysterie. Het was een interessant gebouw, met weer een mooi uitzicht over Rome, maar nu van een andere kant.

Weer buitengekomen heb ik geld gegeven aan zo'n straatartiest. Die stond daar een paar uur eerder ook al in de brandende zon voor vrijheidsbeeld te spelen. Dat verdient wel respect. Meer dan al zie zogenaamd zielige mensen die alleen hun hand ophouden. Ook rot hoor, maar ik ben geen wereldverbeteraar (beetje dan).

Piazza Navona en het Pantheon hebben we ook kort bezocht. Jaren geleden was ik hier met school ook al eens geweest. We hebben gegeten op het terras van een restaurantje van de typisch Romeinse wijk de travestere.

Terug naar de camping was wat moeilijk, omdat er ineens werkzaamheden waren aan de metrolijn. Na een beetje paniekig rond te hebben gevraagd en gelopen vonden we uiteindelijk de juiste bus naar het station, vanwaar de boemel vertrok. We hadden een beetje geluk, want we hadden ook nog de laatste transfer naar de camping.

Pech: Lief is mijn cadeautjes thuis vergeten. Daardoor was ik teleurgesteld, want hij vertelde het me pas erg laat. Nu alles weer okee :-)

Esther

Op deze site kun je informatie en foto´s vinden over onze reizen! Tot nu toe (zie in menu linksonder): Interrail 2006 Thailand 2007 Australië 2008 En dit jaar gaat de reis naar: Andalusië & Mexico ! Veel lees en kijkplezier! Jasper & Esther

Actief sinds 22 Juni 2008