This is Australia - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu This is Australia - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

This is Australia

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

14 Juli 2008 | Australië, Sydney

Vroeg vanuit ons hostel vetrokken. Het geplande uur van hostel naar airport bleek maar een half uur te zijn, dus we hadden ruim de tijd.

Eenmaal in de lucht hadden we weer een mooi uitzicht over Sydney. Net op tijd vetrokken, want de komst van de paus trekt massa's jongeren aan!

Vorig jaar las ik in een tijdschrift dat men de reis meer als bestemming moest zien en ervan genieten. Sinds ik dat heb gelezen neem ik dat advies ter harte. Terecht, bleek tijdens deze vlucht. Eerst uitzicht over Sydney, de haven, daarna de suburbs en Blue Mountains. En daarna... wauw! A whole lot of nottingness. Een uitgestrekte rode vlakte... van een beetje rood naar feller rood. En verder helemaal niets. Geen huizen, geen wegen, geen mensen... niets! Tot we na ruim 3 uur vliegen daalden. Toen zagen we een vleigveld temidden van het rode zand. Wat een geweldige vlucht!

Eenmaal op het vliegveld moesten we op zoek naar vervoer naar het hotel. In mijn enthousiasme maakte ik een opmerking over een bordje met de naam van ons hotel erop. De man mwet het bordje antwoordde in het Nederlands dat hij ons er wel heen wilde brengen, gratis airport shuttle. Wicked!

Ons Desert palm resort was super. Een eigen villa met kitchette, vrij uitzicht op de woestijn. Het was nog vroeg dus maakten we een wandeling door Alice. Vanaf Anzac hill hadden we een goed uitzicht over de stad die groter was dan we ons hadden voorgesteld.

Met de boodschappen gedaan bij Woolworths (supermarket) maakten we een lekker home cooked meal.

Foto's volgen als we weer computer hebben met usb aansluiting.

• 18 Juli 2008 - 16:19

Ed:

Fijn dat jullie zo aan het genieten zijn

• 18 Juli 2008 - 18:22

Berbel:

Ja hoor het al! de Aussie slang komt er al in ! Wicked
    en woolworths ben ik echt vaak geweest

Esther

Op deze site kun je informatie en foto´s vinden over onze reizen! Tot nu toe (zie in menu linksonder): Interrail 2006 Thailand 2007 Australië 2008 En dit jaar gaat de reis naar: Andalusië & Mexico ! Veel lees en kijkplezier! Jasper & Esther

Actief sinds 22 Juni 2008