Ayers Rock - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu Ayers Rock - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

Ayers Rock

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

15 Juli 2008 | Australië, Sydney

Het is nog erg koud als we opstaan om 5.00. Onze tour bebint om 5.55. Onze gids (Nathalie) haalt ons op. We komen terecht in een gemixte groep (qua nationaliteit) van 24. We hebben een slaapzak bij ons, maar omdat we gaan kamperen huren we er nog maar eentje bij. Overdag is het hier lekker warm, ongeveer 25 graden, maar 's avonds koelt het af tot ongeveer 2 graden.

We hebben een lange rit van 4 uur voor de boeg. Onderweg gelukkig veel stops. Onder andere bij een Camel Farm. We morgen een ritje maken, maar dat slaan we om 8 uur 's ochtends maar even over!

Rond het middaguur komen we aan op ons kamp (Yulara) en lunchen met z'n allen.

Daarna pakken we alles weer in en rijden naar Ayers Rock. Wat is ie mooi! Wat is ie groot! Geweldig om te zien! De klim naar boven is gesloten vanwege de wind. Wij wilden dat toch niet doen, omdat de Aboriginals dat niet waarderen en omdat het gevaarlijk is. We maken de wandeling om Uluru heen, 9.4 km. We hebben 2 uur om dit te doen. Het is een prachtige wandeling met veel borden waarop staat dat je bepaalde plaatsen niet mag fotograferen. Bepaalde plaatsen zijn heilig voor de mannelijke of vrouwelijke aboriginals. Fotograferen is verboden en er staat een boete op van 5000 AUD. Niet doen dus.

We komen wel in tijd nood met de wandeling, want 9.4 km in 2 uur kan best, maar niets als je ondertussen ook wilt kijken en te fotograferen (waar het mag). We sluiten ons aan bij de Italianen die hetzelfde probleem hebben. Ze zijn erg gezellig trouwens en spreken goed Engels. Samen lopen we 45 minuten in flinke pas. We zijn maar 5 minuten te laat.

Nathalie scheurt meteen weg met de bus, want we moeten op tijd zijn voor de zonsondergang. En gelukkig zijn we dat ook! We genieten van de kleurverschillen op de heilige rots terwijl we genieten van heerlijke champagne! (traditie, mjammie!)

's Avonds praten we gezellig met elkaar bij het kampvuur en slapen in een swag, een soort leren slaapzak. We slapen buiten bij het kampvuur, onder de sterren. Maar... wel met 2 slaapzakken en 2 vesten aan, want met 2 graden is het behoorlijk koud!

• 18 Juli 2008 - 16:23

Ed:

Oh ja, dat is die rots of berg waar jullie een foto van hadden laten zien toch? Plat aan de bovenkant, en terra cota kleurtje als ik mij het goed herinner

• 18 Juli 2008 - 18:26

Berbel:

die niet fotograferen bordjes stonden er volgens mij 7 jaar terug nog niet. 2 uur is inderdaad niet veel om er om heen te lopen ik deed het toen bij zonsopgang erg mooi zag je hem echt van kleur veranderen. We moeten echt een keer afspreken als jullie terug zijn kunnen we foto's vergelijken!