The Whitsundays - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu The Whitsundays - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

The Whitsundays

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

04 Augustus 2008 | Australië, Airlie Beach

Dankzij de receptioniste van onze camping werden we 's ochtends opgehaald. Dus geen gedoe met een parkeerplaats zoeken en uitvinden waar je heen moet. Super!
We dachten dat we zouden gaan zeilen met een zeilboot, omdat die op het plaatje stond bij de resipapieren. Het bleek een catamaran te zijn, een paarse! Daar moesten we wel even aan wennen! Voor ons was het nieuws dat alles deze dag inclusief was: al het eten en drinken (fris, alcohol, koffie. Wauw!
Al was het nog fris tijdens het uitvaren, we namen plaats op de trampoline (het gespannen zeil vooraan de catamaran, daaronder is water). We vaarden meteen al langs prachtige eilanden. Na een uurtje varen kregen we morning tea met allerlei lekkers, mjammie! De kilo's sluipen er zo wel aan hoor!
Bij een van de eilanden gingen we snorkelen. Voorheen zou ik het heel eng hebben gevonden om van een boot zomaar de zee in te springen, maar dankzij het duiken ben ik er overheen. Het water was best koud (23 graden) zo zonder wetsuit aan. Er waren mooie vissen en koralen, maar het water was troebel. Door onze duikervaren zijn we ook best wat gewend, dus het snorkelen viel een beetje tegen. No worries!
Na onze 'inspanningen' konden we aan boord relaxen onder het genot van een alcoholische versnapering! Daarna werden we naar een 'Bounty-eiland' gevaren. Een hagelwitstrand, palmbomen, blauwe zee! Alweer een wauw!
We gingen frisbee-en (?) en dat ging bijzonder goed!
Op de boot wachtte ons een heerlijke lunch. Had ik al gezegd dat het leven mooi kan zijn? Daarna vaarden we verder tussen The Witsundays. De kapitein bleek een Nederlander, maar hij heeft Nederland al zo lang geleden veruild voor Australie (groot gelijk) dat zijn Aussie slang vloeiend klinkt.
Net na zonsondergang varen we de haven weer binnen. Wat een dag!

Esther

Op deze site kun je informatie en foto´s vinden over onze reizen! Tot nu toe (zie in menu linksonder): Interrail 2006 Thailand 2007 Australië 2008 En dit jaar gaat de reis naar: Andalusië & Mexico ! Veel lees en kijkplezier! Jasper & Esther

Actief sinds 22 Juni 2008