Blue Mountains
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Esther
13 Juli 2008 | Australië, Sydney
We slapen op een tweepersoonskamer, dus geen 'last' van in en uitlopende backpackers. Fijn!
Onze guide heette Genn, een wat oudere Australier. Hij bracht ons met een busje naar de eerste stop. We gingen wallabies kijken, de kleinere kangaroo. Die waren aardig gewend aan mensen, want we konden behoorlijk dichtbij komen.
Daarna onze eerste wandeling in de Blue Mountains. Eerst even een vuurdoop, dus liet Genn ons onder een waterval door lopen over een glibberig en glad pad. Yep, de wandelschoenen van de Perry doen het hier prima! Maar we waren wel meteen vies, modder overal.
Het klimmen en klauteren was weer lekker zwaar, maar het weer was prima, dus we hadden het niet zo heet als vorig jaar! We hebben een paar prachtige watervallen gezien! Leuke groep mensen ook: een Nederlander, een Duitser, een paar Spanjaarden en twee Belgen. Klinkt als een mop, maar het was heel gezellig!
Voor onze lunch hadden we een prachtig uitzicht over de Three Sisters (een rotsforamtie in The Blue Mountains). Genn had ondertussen onze lunch klaar gezet. Daarna een wandeling langs een waterval, een hele hoge en prachtige uitzichten over The Blue Mountains en The Three Sisters!
Met een heel steil treintje gingen we de berg weer op! Dat stuk hoefden we dus niet terug te lopen en het was een aparte ervaring.
Inmiddels een Australische hoed gekocht voor Esther. Ik moet nog op zoek naar een geschikte!
Morgen vliegen we naar Alice Springs. Dan is het tijdverschil met Nederland 7 uur.
:SMS update:: 14 juli 2008 :
Wauw!Hét Australië zoals ik gehoopt had dat t zou zijn,the red centre!
:SMS update:: 16 juli 2008 :
Vannacht onder de sterren geslapen in een swag, wicked! Overdag lekker warm, s nachts koud hier. Nu op weg naar Kings Canyon. liefs, Jasper en Esther
13 Juli 2008 - 10:36
Robert:
Ziet er erg leuk uit allemaal, ben jaloers... Hier regent het al de hele week. Zucht... -
16 Juli 2008 - 06:26
Berbel:
Vond kings canyo prachtig! Morgen zeker uluru? prahtige wndeling smorgens vroeg er om heen maar 10 km haha maar zo voorbij -
16 Juli 2008 - 12:20
Janneke:
Het klinkt allemaal erg goed! Leuk om af en toe op jullie site jullie belevenissen te volgen!
Veel plezier nog!
Groetjes, Janneke