21 juli 2007 - Rode rozen en tortillas (dag 21)
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
21 Juli 2007 | Thailand, Bangkok
Om half zeven moesten we opstaan om met de boot naar dieren te gaan speuren. De mist hing laag in de bergen/het meer, Erg mooi! Ondanks dat we er allemaal van overtuigd waren dat het geronk de dieren wel zou wegjagen, hebben we er toch een paar gezien: een troep aapjes die via een liaan langs de berg omhoog klom, een gibbon die van tak tot tak sprong en een van-der-valk-vogel (toekan).
Ons ontbijt was een befaamde bananenpannenkoek. Die van mijn buuf bevatte wat extra proteine in de vorm van een mier. Die had ze al eerder een handvol op, dus at ze rustig door. Ik had m'n koek gelukkig al op en ben geen beestjes tegengekomen, wat niet wil zeggen dat ze er niet waren.
Met de boot gingen we weer terug naar de steiger waar we de dag ervoor aan boord waren gegaan. Ruim een uur varen en we hadden al zo'n houten kont! De omgeving waar er eerst zo'n 'oe en aa. wat mooi' tegen zeiden was nu de achtergrond van slapende mensen in een bootje. Het was dan ook nog vroeg!
Na nog eens een uur met de auto kwamen we aan bij het 'morning mist resort' Het zag er prachtig uit, met palmbomen en kleurige bloemen. Het restaurant was helemaal zelf geconstrueerd, net als al het meubilair en de versieringen. De manager/gastvrouw is een vriendelijke Thaise, maar anders dan we tot nu toe hebben gezien. Ze straalt van zelfvertrouwen, gastvrijheid & humor.
Na al het reizen zijn er dorstig en we bestellen allemaal een fruitshake. Ze komen zoals we het hier gewend zijn: 1 voor 1. Versierd met steeds verschillende bloemen en van iedere shake wordt een foto gemaakt; kunstwerken op zich en ze smaken heerlijk. Vooral de mangoshake!
Daarna nemen we onze intrek in het huisje, licht teleurgesteld omdat het geen boomhutten zijn zoals verwacht. De teleustelling ios van korte duur, want met een hangmat op het balkon ben ik zeer tevreden. Ook dat we nu weer een wc en douche hebben, wat is dat nu ineens een luxe.
De rest van de dag rest ons 1 taak: luieren. Ik nestel me in de hangmat met roze rode en tortillas en Jasper in de type-zeeuwse-strandstoel met een sudokuboekje. Soms is het leven zo prachtig!
Aan het eind van de middag rijden we met een gids mee naar aapjes. Het was eerst niet duidelijk of we monks of monkeys gingen kijken. Monkeys dus. We voerden ze lychees uit onze hand, een hele zak vol. We waren maat met z'n 2-en, de rest van de groep was nergens te bekennen. Leuk voor ons, want nu hadden we alle tijd om de apen van dichtbij te bekijken en ze de hele zak met lychees op te voeren. De apen leven in de jungle, maar komen iedere dag om een uur of vijf uit het woud om gevoerd te worden.
's Avonds een cocktail drinken en genieten van heerlijke massaman curry & chicken with cashewnuts!