19 juli 2007 - Vliegen en treinen (dag 19)
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
19 Juli 2007 | Thailand, Chiang Mai
We zijn nu in een coffeeshop "coffee lovers' waar we vorige week ook effe hebben gezeten om bij te komen.
Vanmiddag vliegen we dus naar Bangkok en vanavond nemen we daar de nachttrein naar Surathani. Zeer waarschijnlijk vliegen en treinen we samen met Martijn en Haike, die net als ons morgen de bush bush in gaan.
--> De vliegreis verliep voorspoedig. We vertrokken net op tijd uit Chaing Mai, want het begon te regenen.
Af en toe kon je door de wolken heen naar beneden kijken en zag je kronkelige wegen & rivieren en de vele rijstvelden. Ook de reis is een bestemming!
Na iets meer dan een uur vliegen kwamen we aan in Bangkok airport. Daar deelden we met Martijn en Haike een taxi naar Bangkok zelf, dat duurt ook nog een uur!
We wachten op het station en zien daar weer het fenomeen dat men om klokslag 18.00 het volklied laat horen. Iedereen, toerist en thai staat op uit respect voor de koning.
We vermaken ons ondertussen met eten drinken en raadsels. Martijn kent er veel!
De slaaptrein is anders dan verwacht en moeilijk uit te leggen met het toetsenbord. In de trein zijn nog meer Nederlanders op weg naar Khao Sok.
Ik slaap uiteindelijk op het onderste bed en Jasper op het bed boven mij. De trein boemelt en schokt behoorlijk. Jasper slaapt niet zo goed. De tl-verlichting komt boven het gordijntje uit en ook de airco blaast voortdurend koude lucht naar binnen. Beneden heb ik daar geen last van: het is donker, behaaglijk en stil (oordoppen). Ik slaap heerlijk!