Undurra Lava Tubes - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu Undurra Lava Tubes - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

Undurra Lava Tubes

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Esther

02 Augustus 2008 | Australië, Sydney

We hebben vandaag een rustig begin , omdat de tour die we willen doen pas om 13.00 begint. Na ons ontbijt maken we een wandeling rond een krater. Mooi maar niet zo heel indrukwekkend.
Dit verandert in de middag als we in de Lava Tubes komen. Echt geweldig mooi wat we daar te zien krijgen. We lopen in de Savanne waar het rond de 25°C is en dalen een paar meter waar we in de overdekte lava buizen komen. Deze zijn in lengte ongeveer 160 km. Waarvan nog 70 km tunnel intact is ! De Lava Tube waarin we lopen is ongeveer 15 meter breed en 10 meter hoog. Deze lava tubes zijn onstaan door de Undara Vulkaan. In deze Lava Tubes is het heerlijk koel (eigenlijk koud zelfs) en we lopen er in totdat het daglicht niet meer binnen komt. Het is nu aardedonker ! De kleuren van het basalt is grij/zwart met daarin vele mooie kleren onstaan door kalk en ijzer. Na 2 uur is onze rondleiding helaas alweer ten einde. We vertrekken rond 15.00 en willen zover mogelijk richting Townsville komen. De weg is echter zeer slecht en we komen veel roadtrain tegen. Onderweg veel kangoeroes (waarondere vele dode) We komen uiteindelijk als het bijna donker is aan bij een roadhouse. Er staan 2 caravans en voor 5 Dollar kunnen ook wij een nachtje slapen. Het wordt een koude nacht onder de sterrenhemel !

Esther

Op deze site kun je informatie en foto´s vinden over onze reizen! Tot nu toe (zie in menu linksonder): Interrail 2006 Thailand 2007 Australië 2008 En dit jaar gaat de reis naar: Andalusië & Mexico ! Veel lees en kijkplezier! Jasper & Esther

Actief sinds 22 Juni 2008