The Stuart Highway - Reisverslag uit Tennant Creek, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu The Stuart Highway - Reisverslag uit Tennant Creek, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

The Stuart Highway

Door: Esther & Jasper

Blijf op de hoogte en volg Esther

19 Juli 2008 | Australië, Tennant Creek

's Morgens snel al onze kleding inpakken, want we hebben een puinhoop van onze kamer in het hostel gemaakt... er moest gewassen worden. Alles zat onder het rode zand.

Onze gids zou ons om 06.00 op komen halen. Guess who? Nathalie... zij zal ons de komende 3 dagen van Alice naar Darwin brengen. Wat een werkdagen zeg!

De meeste mensen van onze groep zijn een dag eerder al richting Darwin gereisd, dus we krijgen grotendeels een nieuwe groep. Het Duitse gezin reist nog wel met ons mee naar Darwin.

Na ongeveer 3 kwartier komen we bij de steenbokskeerkring. Er loopt een witte lijn om aan te geven waar het wostijnklimaat eindigt en het tropische klimaat begint. Gek genoeg is het aan de ene kant van de lijn ook veel warmer dan aan de andere kant... not! We zien verder helemaal niets, behalve een soort van monument. Het is nog hartstikke donker.

In de bus geeft Nathalie ons een whiteboard marker om onze namen op het raam in de bus te schrijven. We morgen ook creatief zijn en er een tekening bij maken. Okay!
Nathalie noemt me vanaf het begin Elizabeth, zoals in de boeking staat, daarom heb ik het maar zo gelaten.Jasper noemt me nu Liz ipv Es... ook goed!

We maken nog veel stops bij verschillende pubs langs de Stuart Highway. Een soort kroegentocht dus... een lange! We stoppen ook bij Barrow Creek, een pub waar veel reizigers geld achter laten met hun naam erop. Veel reizigers stopten op de heenweg van Alice naar Darwin bij de pub en kwamen dan vaak blut terug vanaf Darwin. Daarom lieten ze bij de pub maar alvast wat geld achter, dan konden ze daar in ieder geval nog wat drinken. Er hangen heel veel briefjes!

's Middags stoppen we bij Devils Marbles. Enorme zandstenen rotsen. Gaaf!

Daarna rijden we naar ons kamp, net boven Tennant Creek. Dit keer tenten met echte bedden. Very 'posh' volgens Nat. Heerlijk, vinden wij!

• 25 Juli 2008 - 11:54

Berbel:

he heb je mij ook nog op zien hangen in de pub? had ik moeten weten had je kunnen zoeken!
    en de devils marbles zijn super cool. heb ook een foto bij die zelfde steen. dat moet ecth foto's vergelijken!!!

• 25 Juli 2008 - 17:02

Ed:

Dat is toevallig: die kindjes van 3 die dat getekend hebben, hebben dezelfde naam als jullie. :-P