Kings Canyon (Watarrka NP), back tot Alice - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu Kings Canyon (Watarrka NP), back tot Alice - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

Kings Canyon (Watarrka NP), back tot Alice

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

17 Juli 2008 | Australië, Sydney

Alweer vroeg op, maar we raken eraan gewend! Het was lekker warm in onze tent in onze Aussie swag!

Om half acht begint onze wandeling in Kings Canyon. Valt niet mee, want we gaan meteen steil de berg op. Bovenaan vertelt Nat (Nathalie) ons een mooi verhaal over de ontdekkingsreiziger Gibson. Daarna lopen we verder de canyon in. Ondanks de waarschuwing van Nat om niet te dicht bij de rand van de canyon te komen vinden anderen het toch de moeite waard om op de rand te gaan zitten met het risico dat het zandsteen afbreekt... wij blijven op veilige afstand. Wat is het een prachtige omgeving! Veel rots, dat wel, maar onbeschrijfelijk (letterlijk) prachtig! Nat brengt ons naar The Garden of Eden waar veel bijzonderen planten en bomen groeien dankzij een waterbron.

Na onze wandeling van 4 uur in de canyon eten we heerlijke burritos (Aussie style) als lunch.

Een rit van 4 uur brengt ons terug in Alice (Springs). We slapen in een hostel (Haven resort) in een double room.

's Avonds eten we gezellig samen met de groep in de backpackers bar Annie's waar je voor 5 AUD (goedkoop!) een maaltijd hebt. Het waren leuke dagen met deze groep! Uiteraard mailadressen uitgewisseld, maar we zien wel!

• 18 Juli 2008 - 18:30

Berbel:

King's canyon was voor mij zo'n mooie verassing ik ging voor uluru en dat zat erbij maar vond het bijna nog mooier. Trouwens dat stijle begin was bij mij het eindpunt! Heb hier jammer genoeg geen foto's van ben dat rolletje (ja dat was toen nog) kwijtgeraakt voor ik ze kon afdrukken daar baalde ik flink van want het is echt prachtig

Esther

Op deze site kun je informatie en foto´s vinden over onze reizen! Tot nu toe (zie in menu linksonder): Interrail 2006 Thailand 2007 Australië 2008 En dit jaar gaat de reis naar: Andalusië & Mexico ! Veel lees en kijkplezier! Jasper & Esther

Actief sinds 22 Juni 2008