Cuevas de Nerja - Frigiliana - Granada
Door: Jasper & Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
03 Mei 2010 | Spanje, Granada
Onderweg komen we spontaan nog een mooi authentiek aquaduct tegen.
Onze eerste stappen in de grotten riepen nou niet bepaald de oeh's en aah's op die we hadden verwacht. Bij de ingang waren veel stalagmieten en 'tieten verwijderd t.b.v. de ingang en een aantal informatieborden. Maar... gelukkig kwamen de oeh's en aah's vrij snel. Het is een grot met enorme ruimten. Het openbare deel heeft een oppervlakte van 140.000 m² en een lengte van 700 meter.
In de Sala del Cataclismo (zaal der rampen). Door de vele aardbevingen in het verleden zijn hier stalactieten naar beneden gestort. Het is de belangrijkste zaal vanwege een spectaculaire zuil van 60 meter hoog met een omtrek van 18 meter.
Zoals in meerdere grotten was er ook een heuse concertzaal. Zo'n grot heeft een natuurlijke akoestiek, zo hebben wij ooit zelf in Australië en België (grotten van Han) morgen ervaren.
De grotten van Nerja zijn zo groot dat men tot op de dag van vandaag nog slechts 15% kent en de gangenstelsels zijn ruim 5 kilometer lang.
Wij hebben dus maar een klein gedeelte gezien, maar werkelijk indrukwekkend!
Onze volgende bestemming was Frigiliana. Een bergdorp wat je van veraf ziet met al z'n witte huisjes.
We hebben dit dorpje met al z'n steile straatjes te voet verkend. Verschillende straten waren versierd met bloemen en kruizen vanwege een religieuze feestdag. Naast de kerk ontdekten we een gezond eettentje. Tot onze verbazing bleek het gerund te worden door een Nederlands stel. In "la Tienda" kun je genieten van heerlijke sapjes, yoghurtsnacks en zelfgemaakte taartjes. Die laatste is misschien niet zo heel erg gezond, maar Jasper vond de kwarktaart héél erg lekker!
Onze eindbestemming van vandaag was Granada. Ons hotel* bevond zich in het nieuwe centrum, net achter de hoofdstraat.
Ons eerste uitstapje bracht ons via allerlei kleine straatjes de heuvel op naar Mirador San Nicholas (wijk Albaycin). Een pleintje op heuvel bij de kerk San Nicholas, met uitzicht op het Alhambra en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada erachter.
Hotel Granada Centro
Navarrete 7