Het balkon van Europa
Door: Jasper & Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
02 Mei 2010 | Spanje, Nerja
Daar moesten we nog even inchecken voor de vlucht Rome - Málaga. Dat ging de eerste keer niet helemaal goed, want ondanks dat het vliegtuig niet vol zat had de stewardess ons plaatsen ver van elkaar af gegeven. Weer even terug naar de balie en klaar om te gaan. Inchecken voor AMS - ROME hadde we thuis al gedaan.
Op Schiphol nog even het nodige leesvoer aangeschaft, inclusief damesblad voor Esther en spannende thriller voor Jasper.
De vlucht (met KLM) naar Rome verliep prima, onderweg kregen we nog een lekker broodje Hollandse kaas. In Rome hoefden we maar kort te wachten. Nadat, met hulp van een generator (!), de motoren gestart waren, konden we vertrekken richting Málage. Esther in diepe slaap en Jasper verdiept in zijn boek.
Het eerste zicht op Málaga was positief: zonnebadende mensen aan het strand.
Na de landing moesten we op zoek naar het autoverhuurbedrijf waar wij onze auto hadden gereserveerd. Deze vakantie hadden we alles zelf geregeld, zonder organisatie. Dat je dan ook zelf je papieren goed moet lezen waren we even vergeten. Het duurde dus even voordat we doorhadden dat er een transferbusje op ons wachtte om ons naar het bedrijf te brengen... dat stond gewoon voorop de reservering!
We hadden gevraagd of we mogelijk de nieuwe Fiësta mochten rijden, maar we werden verrast met een andere vertrouwde auto*: de Ford Focus. Jippie! Off we go!
De eerste nacht hadden we gereserveerd in een hostal in Nerja. Nerja ligt zo'n 80 km van Málaga vandaan. Toen Koning Alfonso XII na de verwoestende aardbeving van 1884 een bezoek aan de stad bracht, was hij zo onder de indruk van het uitzicht dat hij het officieel de naam ‘Balcon de Europa’ heeft gegeven.
Ons hostal** was ontzettend netjes. Onze kamer was klein, maar van alle gemakken voorzien. Zelf een waterkokertje om zelf koffie en thee te maken en lekkere koekjes erbij. De eigenaresse gaf ons wat tips en een kaartje van de omgeving. Het dakterras boodt een mooi uitzicht over de omgeving.
Na een korte wandeling bereikten wij "het balkon van Europa." En dat lijkt het ook. Links en rechts zie je een lange kuststrook met wat bergen en als je voor je kijkt zie je alleen maar de zee, met af en toe een bootje. Dankzij de boulevard met ballustrade lijkt het inderdaad net alsof je op een balkon staat. Mooi!
Natuurlijk moest Esther even lekker voetje baden in de Middellandse Zee!
De churros (soort gefrituurd oliebollen deeg) bij een plaatselijk tentje smaakten ons erg goed. De enige andere keer dat we ze aten was op Lowlands of rock Werchter. Hier waren ze véél lekkerder!
Dineren deden we deze avond bij de Mexicaan.
Jasper heeft voor zijn werk regelmatig in een Ford Focus mogen rijden gedurende twee jaar. Het werd daarmee een beetje onze auto.
HOSTAL PLAZA CANTARERO
C/ Pintada nº 117