26 juli 2007 - Duikcursus dag 2 - (dag 26)
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
26 Juli 2007 | Thailand, Bangkok
Gelukkig was het daarna droog zodat we het water in konden. Met onze wetsuits, wetshoes. flippers. snorkels en zwemvliezen gingen we naar de zee toe. Daar kregen we nog 1 keer de cemonstratie hoe we ons vest, fles en andere snoeren en 'hulpstukken' (ik kan de termen wel geven, maar dat gaat weinig toevoegen) in elkaar moeten zetten. Daarna moesten we het zelf doen. Een keer met en een keer zonder hulp. Dat ging allemaal prima. In het water deden we weer wat oefeningen, aan de oppervlakte en onder water. Jasper zag op tegen de oefening waarbij je onder water (op de bodem, ongeveer 6 meter diep) je masker moet verwijderen en een minuut lang moet ademen zonder je masker (wel met je zuurstof hoor!). Na een minuut wordt je op je hand getikt door Yan en mag je je masker weer opzetten en moet je het met je neus leegblazen. Het is ingewikkelder dan het lijkt! Het viel mij erg mee en Jasper uiteindelijk ook (lenzen nog in!). Het opstijgen en dalen gaat al stukken beter dan gisteren. We voelen ons zeer comfortabel onder water.
Na onze eerste duik (ongeveer anderhalf uur) hadden we even pauze. Het was net genoeg om te lunchen (45 minuten) en daarna al onze equipment weer aan te doen om het water weer in te gaan. Deze 2e duik ging heel goed en we hebben ook een rondje onder water door de baai gezwommen. Ik (wij) vind het ongelofelijk hoeveel we in 24 uur al hebben geleerd en wat we allemaal al kunnen. Na deze 2e duik was het alweer half vijf, de tijd gaat erg snel. Vandaag hebben we 3,5 uur onder (en in) het water doorgebracht.
Studeren doen we samen. We hebben allebei een handboek met theorie, quichquizes en vragen. Vanmiddag, na de 2e duik, hebben we een 'toets' gemaakt over hoofdstuk 1 t/m 3 (178 blz.). We hadden het goed gedaan! Vanavond (het is nu 20.30) bestuderen we nog tenminste 1 hoofdstuk.
Het eiland is geweldig mooi. Er vliegen prachtige vlinders rond en er lopen ook allerlei insecten rond (duizendpoot). Vanmorgen toen we de deur opendeden zag ik een klein slangetje. Het verbaasd niet of schrikt ons niet af. Hagedissen zie je overal. Ook nu terwijl ik aan het tikken ben zie ik er een aatal op het raam voor me zitten. Ze maken grappige geluidjes, vooral als ze elkaar willen opzoeken.
Overal om ons heen zijn grote palmbomen met stapels kokosnoten eronder. Bananan groeien 'gewoon' aan de boom boven het looppad. De lucht heeft allerlei prachtige kleuren als de zon ondergaat.
We hebben nog geen gebruik gemaakt van het zwembad hier, maar het is prachtig. Aan de rand van een heuvel met uitzicht op zee. Dit is paradijs en we genieten met volle teugen!