Milln Reef - Flynn Reef - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu Milln Reef - Flynn Reef - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther Jasper - WaarBenJij.nu

Milln Reef - Flynn Reef

Door: Esther & Jasper

Blijf op de hoogte en volg Esther

29 Juli 2008 | Australië, Sydney

Om 6 uur werden we door Lindsay (dive supervisor) gewekt. We waren zo in de kombuis/ algemene ruimte. We hadden amper onze koffie op toen we de 1e duikbriefing kregen (half 7). Na deze briefing meteen het water in.
Dat ging helaas niet zo succesvol. De golven waren hoog, wat snorkelen moeilijk maakte. Jasper gaf het okee om af te dalen, maar tijdens de afdaling zag ik hem ver boven me. Ik wachtte even en steeg toen ook weer op. Jasper had wat moeite met ademhalen. Daarna weer samen afgedaald. Het was een diepe duik (20 meter) en door 2 keer afdalen, stijgen en vest opblazen was mijn lucht snel op. Terug naar de boot dus.

Het ontbijt van Donnie smaakte ons goed. Duiken maakt hongerig! Al vlot nadat we ons logboek hadden ingevuld was alweer de volgende duikbriefing. Dit keer naar het Flynn Reef, Mickeyt Mouse. Mickey Mouse, omdat de dive site bestond uit 3 bommies (onderwaterbergen) in een Mickey Mouse formatie. We hadden goede afspraken gemaakt na de ochtendduik en deze verliep dan ook perfect. Op het einde van deze duik spotte Jasper een Green turtle die van het koraal aan het eten was. Die hebben we een rijdje bestudeerd voordat we terug aan boord van de boot gingen voor de lunch.

De volgende duik was een orienterende duik voor de nachtduik van die dag. Vanaf het anker moesten we door 2 bommies heen zwemmen en vervolgens via het kompas naar een andere bommie (The Whale). Het ging heel goed! We zagen weer prachtige vissen, enorme vissen! En vlak voor onze terugkeer op de boot een white tip reef shark, wauw! Als ik weer een computer tegenkom waar ik foto's kan uploaden zal ik de foto plaatsen!

Na het diner was het tijd voor de nachtduik. Dit maal zonder instructeur maar in een groep van advanced duikers. We daalden af langs het ankertouw. Vervolgens zwommen we op koers naar de 2 bommies waar we doorheen moesten zwemmen. Het was donker, op onze spotlights na en we kwamen bij 1 van de bommies aan. Niemand van onze groep wist bij welke we waren, dus ook niet welke kant erlangs. Toen we nog zeker 10 duikers met dezelfde blauwe lichtjes kwamen aanzwemmen was het onduidelijk wie bij wie hoorde. Toen we dat eenmaal wistte was mijn luchtvoorziening al dusdanig gedaald (Van 200 naar 100 bar, dus halfvol) dat Jasper en besloten terug te gaan naar de boot. Tijdens onze veiligheidsstop (2 minuten op 5 meter diepte) spotten we nog Red ..... (naam vergeten).

Na het toetje (we worden goed verzorgd) gaan we naar bed. Lindsay had ons net verteld dat we om 5.45 gewekt worden...